ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

NIKOLA JORDANOV NOSILAC PRIZNANJA PODRUŽNICE SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA U PIROTU

Na dan lekarske slave Sveti Vrači, 15. novembra, povodom 30 godina postojanja Podružnice Srpskog lekarskog društva u Pirotu, uručena su priznanja zaslužnim lekarima. Među devetoro nagrađenih istaknutih lekara Pirotskog okruga, povelju za dugogodišnje članstvo i unapređenje rada podružnice u Pirotu, dobio je i Nikola Jordanov, specijalista opšte medicine iz Dimitrovgrada.

Jordanov ne samo da je dugogodišnji lekar Doma zdravlja, stacionara i Doma za stara lica u Dimitrovgradu, već je i autor većeg broja stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine, učesnik brojnih medicinskih skupova, tribina, konferencija i okruglih stolova u zemlji i inostranstvu. U svojoj lekarskoj karijeri pokazao je veliku požrtvovanost i humanost, a svojim posvećenim pozivom lekara dao je i veliki doprinos unapređenju zdravstvene zaštite i lekarske struke ne samo u Dimitrovgradu, već i u celom Pirotskom okrugu, zbog čega je veoma cenjen od svojih kolega i pacijenata.

Jordanov održava dugogodišnju aktivnu saradnju sa dimitrovgradskim Klubom penzionera, a kao dugogodišnji predsednik Crvenog krsta učestvuje u organizaciji humanitarnih aktivnosti i predavanja iz različitih oblasti medicine, u cilju promovisanja zdravog načina života. Jedan je od najzaslužnijih ljudi za restauraciju i ponovno aktiviranje nekoliko ambulanti u seoskim mesnim zajednicama.

D.V.

foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *