NAREDNE NEDELJE ASFALTIRANJE ULICE U LUKAVICI

Za ponedeljak je najavljen početak asfaltiranja glavne ulice u Lukavici. Prema rečima pomoćnika predsednika opštine Žana Conevića, ulica će biti zatvorena 4 dana – od ponedeljka 7. septembra, do četvrtka 10. septembra, u vremenu od 9 do 17 sati. Ponedeljak je dan kada će saobraćaj biti potpuno zatvoren, dok od utorka postoji mogućnost da građani koriste alternativni putni pravac preko Gornjeg Beleša. Danas i sutra biće izvršena takozvana bočna priprema za asfaltiranje, ali neće biti zatvaranja saobraćaja kroz naselje.

U glavnoj ulici u Lukavici, od Džoninog mosta do raskrsnice kod Lukavačke rampe, u dužini od dva kilometra, stari asfalt je uklonjen krajem jula meseca, nakon što je JP Komunalac izvršilo zamenu primarne vodovodne mreže i priključilo oko 200 korisnika na novu vodovodnu mrežu. Trenutno su u toku finalni pripremni radovi za asfaltiranje. Od ponedeljka do četvrtka, na ovoj deonici biće postavljena dva sloja asfalta.

Glavna ulica u Lukavici deo je državnog puta drugog reda, čiju rehabilitaciju investiraju Koridori Srbije, a podizvođač bugarske kompanije Trejs, je firma Drumovi A i D iz Pirota.

Na području dimitrovgradske opštine u toku su radovi na rehabilitaciji još jedne deonice državnog puta drugog reda – od raskrsnice u selu Smilovci do Prtopopinskih vodenica.

foto: Marko Todorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons