ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

NAJBOLJI SPORTISTA DIMITROVGRADA U 2020. GODINI JE FUDBALER DAVOR PETROV. NAJBOLJA SPORTISTKINJA – STEFANI ILIJEV.

Danas je u sali Edukativno-obrazovnog centra održana ceremonija dodele priznanja najboljima u sportu Dimitrovgrada u 2020. godini, u organizaciji Sportsko-turističkog centra Caribrod i pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad. „Iako je protekla godina bila teška za sve, želeli smo da se na neki način očuvamo tradiciju”, rekao je direktor Sportsko-turističkog centra Vasil Andrejev.

Na početku manifestacije, sve prisutne sportiste i sportske radnike, kao i gledaoce koji su dodelu nagrada pratili putem lajv strima, pozdravio je član opštinskog veća, Slavoljub Manoilov.

Priznanja su najpre uručena najmlađima, deci koja treniraju različite sportove i kojima tek predstoje sportski uspesi. U kategoriji „sportske nade“ nagrade su dobili: Kristijan Ivanov, Andrija Dimov, Petar Ćirić, Stefan Jovanović, Maša Milić, Nikolina Petrov, Srđana Milanov, Dimitrije Hristov, Filip Taškov i Sara Slavov. Nosioci posebnih priznanja ove godine su Nadica Veselinov, koja je nastupala na susretima dnevnih boravaka, zatim stonoteniska sekcija OŠ Hristo Botev“, pod rukovodstvom Ivice Markova, bivši fudbaler Dejan Mitov i bivši košarkaš Ivan Simov, kao i Novica Aleksov, bivši igrač i trener FK Balkanski. Za doprinos u razvoju sporta posthumno je priznanje dobio Krsta Krstev, a nagradu je primio njegov brat, Danča Krstev.

Najuspešniji trener u 2020. godini je Aleksandar Nackov, trener mlađih selekcija FK „Balkanski“. Nackov je od 2010. godine izveo sedam generacija fudbalera  i smatra da je za titulu najboljeg trenera, koju je ove godine poneo, najzaslužniji njegov rad sa decom, koji traje punu deceniju.

Za najbolju mladu sportistkinju proglašena je Sara Elenkov, koja se od svoje šeste godine bavi atletikom. Od 2015. godine Sara trenira i plivanje, a u poslednjih par godina i odbojku. Najbolje rezultate ipak postiže u atletici.

Za najboljeg mladog sportistu ove godine proglašen je Miloš Milanov iz FK „Balkanski“. Rođen je 2004. godine, a aktivni član mlađih selekcija Balkanskog je od svoje šeste godine.

Najbolji sportski kolektiv u 2020. godini su kadeti Fudbalskog kluba „Željuša“. Ove godine klub se takmičio u ligi sa još 6 zonaša. Od pet odigranih mečeva, fudbaleri željuše imaju 4 pobede i jedan remi, tako da su sa 13 bodova prvi na tabeli.

Najbolja sportistkinja grada je atletičarka, srednjoprugašica Stefani Ilijev iz Atletskog kluba Balkan. Njen poslednji veliki uspeh je prvo mesto i zlatna medalja na krosu RTS-a u Zaječaru 31. oktobra prošle godine, na kome se takmičila na hiljadu metara u kategoriji srednjoškolki.

Sportsko-turistički centar je ove godine, preko svoje fejsbuk stranice, omogućio i građanima da glasaju, a nagradu publike za najbolju sportiskinju ponela je Milica Stoicev iz AK Balkan.

Najoštrija konkurencija bila je, kao i obično, u izboru najboljeg sportiste. Titulu je ove godine poneo Davor Petrov iz FK Balkanski. Ponikao u Balkanskom u kojem je prošao kroz sve kategorije, a do prvog tima stigao je 2015. godine. 

Vasil Andrejev, direktor Sportsko-turističkog centra Caribrod, istakao je u obraćanju prisutnima da mu je drago da je tradicija, uprkos svim preprekama, nastavljena. Iskoristio je priliku da se zahvali svima koji na bilo koji način podržavaju sport u Dimitrovgradu.

Ceremoniji je prisustvovao i predsednik Asocijacije sportskih centara Srbije, Dragan Perić. Dodelu priznanja organizovao je STC Caribrod, pod pokriviteljstvom opštine Dimitrovgrad, a građani su dodelu priznanja mogli da prate uživo na kanalu Televizije Caribrod i YouTube kanalu, kao i na Facebook stranici STC Caribrod.

D.V.

foto: Marko Todorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *