NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE, FILIJALA PIROT I OPŠTINA DIMITROVGRAD RASPISALI SU JAVNI POZIV POSLODAVCIMA ZA DODELU SUBVENCIJA ZA ZAPOŠLJAVANJE NEZAPOSLENIH IZ KATEGORIJE TEŽE ZAPOŠLJIVIH NA NOVOOTVORENIM RADNIM MESTIMA U 2022. GODINI

Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Pirot i Opština Dimitrovgrad raspisali su javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u 2022. godini. Subvencije su namenjene poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru, prvenstveno malim i srednjim preduzećima i dodeljuju se u jednokratnom iznosu radi zapošljavanja nezaposlenih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, sa prebivalištem na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Kategorije teže zapošljivih, na koje se ova subvencija odnosi su mladi do 30 godina starosti, bez ili sa niskim kvalifikacijama, mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim i starateljskim porodicama, stariji od 50 godina koji imaju status viška zaposlenih, Romi, kao i osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, dugoročno nezaposleni i žrtve porodičnog nasilja.

Visina subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih u 2022. godini prema stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave, utvrđenih u skladu sa posebnim propisom Vlade, za četvrtu grupu, kojoj spada opština Dimitrovgrad iznosi 250.000, odnosno 300.000 dinara po korisniku.

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja na sajtovima Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Dimitrovgrad, do utroška sredstava, a najkasnije do 30. septembra. Više informacija mogu se pronaći na sajtu opštine Dimitrovgrad.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.