ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

NA SPISAK OPŠTINA, U KOJE SVAKODNEVNO MOGU PUTOVATI RADNICI IZ DIMITROVGRADA, DODATA I OPŠTINA BOŽURIŠTE U SOFIJSKOJ OBLASTI

Glavna direkcija Granične policije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Bugarske obavestila je Radio televiziju Caribrod da je na spisak opština, u koje svakodnevno mogu putovati radnici iz Dimitrovgrada, dodata i opština Božurište u Sofijskoj oblasti. Krajem prošle nedelje dozvoljen je svakodnevni prelazak granice za zaposlene u opštinama: Berkovica, Godeč, Svoge, Dragoman, Slivnica, Kostinbrod, Trn, Breznik i Pernik, kao i rejoni gradske opštine Sofija: Novi Iskar i Bankja. Ove opštine dostupne su radnicima isključivo preko graničnog prelaza Kalotina, a još 11 opština dostupno je putem prelaza Vrška Čuka.

Dokazivanje zaposlenosti prilikom granične kontrole vrši se pokazivanjem originala ugovora o radu ili uverenja, potpisanog i pečatiranog od poslodavca, iz koga se vidi da putnik ostvaruje radnu aktivnost u navedenim opštinama. U slučaju da je lice vlasnik poljoprivrednog zemljišta u obuhvatu granične zone na teritoriji Republike Bugarske, dopušta mu se ulazak ukoliko ima izvod iz katastra overen kod notara ili službenu belešku izdatu od predsednika opštine, na čijoj je teritoriji zemljište.

Kopije priloženih dokumenata ostaju na graničnom prelazu!

Prilikom prelaska granice radnici i poljoprivrednici su dužni da se pred službenicima obavezne zdravstvene kontrole izjasne da u poslednjih 14 dana nisu imali respiratorne bolesti ili kontakt sa takvim licem.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *