ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA, KOJI JE ODRŽAN KRAJEM JULA U DIMITROVGRADU PONUĐENO JE 280 RADNIH MESTA, A NAKON TOGA 66 LICA JE DOŠLO DO ZAPOSLENJA

Na sajmu zapošljavanja u Dimitrovgradu, koji je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Pirot u saradnji sa Opštinom Dimitrovgrad 23 poslodavca ponudila su 280 radnih mesta. Sajam je izazvao veliko interesovanje građana, a od tada je popunjeno 66 ponudjenih radnih mesta. Vršilac dužnosti direktora Filijale  Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu, Suzana Đorđević zadovoljna je brojem zaposlenih lica.

Mišljenje nadležnuih je da sajmovi zapošljavanja omogućavaju nezaposlenima da ostvare direktan kontakt sa većim brojem poslodavaca. Tokom razgovora sa poslodavcima, nezaposlena lica imaju  priliku da se predstave, iznesu svoje profesionalne karakteristike, ostave utisak, uđu u uži izbor kandidata ili na licu mesta dogovore uslove zapošljavanja. Takodje su u mogućnosti da na istom mestu i u isto vreme lično predaju prijavu za zaposlenje i radnu biografiju (CV) za veći broj slobodnih poslova prema vlastitom izboru. S druge strane sajmovi omogućavaju kompanijamna da se promoviše na najbolji način i da na jednom mestu, u istom danu, porazgovaraju sa većim brojem kandidata za posao i odaberu najbolje.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u septembru je bilo 1055 nezaposlenih lica sa područja dimitrovgradske opštine.

A.T.A.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *