ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

„NA MATURU BEZ AUTOMOBILA“

Danas su maturanti u Gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije“ prisustvovali predavanju „Na maturu bez automobila“, koje je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja u Dimitrovgradu u sardanji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Gimnazija „Sveti Kirilo i Metodije“ bila je domaćin edukatorima iz Agencije za bezbednost saobraćaja koji su održali predavanja i prezentacije učenicima završnih razreda na nekoliko tema iz oblasti bezbednosti saobraćaja, rekao je direktor ove ustanove Bratislav Stamenov.

U toku je kampanja na „Maturu bez automobila“ koja ima za cilj da maturantima skrene pažnju na važnost i značaj bezbednog ponašanja u saobraćaju, izjavio je Veljko Ćurčić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Od edukatora današnjih predavanja Veljka Ćurčića i Mirka Kokovića maturanti su mogli da čuju nešto više o samim simulatorima, ali i da probaju neke od rekvizita: pijane naočare, simulator čeonog sudara, kao i simulator prevrtanja automobila prilikom saobraćajne nesreće.

Od kakve je važnosti vezivanje pojasa, prikazano je u simulatoru čeonog sudara, a nešto više o tome – Mirko Koković iz Agencije za bezbednost saobraćaja.  

Ovo je samo jedna u nizu od aktivnosti koju Agencija za bezbednost saobraćaja realizuje sa Lokanim savetom za bezbednost saobraćaja, među kojima je i predavanje poljoprivrednicima o ispravnosti traktora, bezbednoj vožnji i stanju vozača koji upravlja traktorom.

foto: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *