ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

NA INICIJATIVU PREDSEDNIKA OPŠTINE U OŠ ODRŽANI RODITELjSKI SASTANCI

            Na inicijativu predsednika opštine Vladice Dimitrova, održan je još jedan u nizu neformalnih sastanaka sa roditeljima budućih prvaka i petaka na temu, upis dece u odeljenja sa nastavom na bugarskom jeziku. Prema rečima predsednika opštine, cilj sastanka je bio da se iz razgovora sa roditeljima vidi da li postoji interesovanje za upis dece u bugarska odeljenja i da se čuje stav lokalne samouprave po tom pitanju. Roditeljima su predočene zakonske mogućnosti upisa dece u bugarsko ili srpsko odeljenje.
             Prema rečima Dimitrova, sastanak je protekao u fer i korektnoj atmosferi. Čuli su se konkretni predlozi od strane roditelja za otklanjanje određenih nedoumica. Kada je u pitanju spremnost kadra sa kojim škola raspolaže da celokupnu nastavu drži na bugarskom jeziku, Dimitrov kaže da je on formalno spreman i da će lokalna samouprava u slučaju formiranja takvih odeljenja insistirati na dodatnoj edukaciji nastavnog kadra.


           Ocenjujući najavu iz KIC-a Caribrod, da će za svako dete koje se bude upisalo u bugarsko odeljenje, obezbediti novčanu nadoknadu na mesečnom nivou i lap top, Dimitrov je rekao da kao nevladina organizacija imaju pravo na to i da nije reč o nikakvoj diskriminaciji dece. Kakav će stav većina roditelja budućih prvaka i petaka zauzeti, znaće se do sredine septembra, do kada im je dat rok da se izjasne, rekao je predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Foto: RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *