UncategorizedВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

MINISTRI RAZGOVARALI O INFRASTRUKTURNIM PROJEKTIMA IZMEĐU BUGARSKE I SRBIJE

Bugarski ministri transporta Ivajlo Moskovski i regionalnog razvoja Nikolaj Nankov i ministar građevinarstva Zorana Mihajlović, postigli su sporazum u oblasti transporta između dve države, prenosi BTA.

Uprkos izvesnom kašnjenju u izgradnji autoputa između Sofije i granice sa Srijom, preduzete su hitne mere i očekuje se da izgradnja deonice duge 32 kilometra počne ove godine, rekao je Nankov, dodajući da očekuje da u naredne 2,5 godine bude završen bugarski deo puta Sofija – Niš –Beograd.

Vicepremijerka Srbije Zorana Mihajlović je podsetila na značaj puta koji povezuje dve zemlje, naglašavajući da je za elektrifikaciju pruge Niš – Dimitrovgrad obezbeđeno finansiranje. Drugi važan projekat je gasovod Niš – Dimitrovgrad, koji je dogovoren i finansiran iz evropskih fondova za oko 60 miliona evra. Dve zemlje takođe će raditi na olakšavanju graničnih prelaza i ukidanju carinskih barijera. Ministar Moskovski je rekao da će roming između Bugarske i Srbije biti ukinut u roku od 6 meseci. Na sastanku je razgovarano i o realizaciji prekograničnih projekata koji će biti od koristi opštinama sa obe strane granice.

Izvor i foto BTA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *