ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

Ministarstvo odbrane: Vojnim osiguranicima recepti za šest meseci, starijima od 65 mogu preuzeti volonteri

Ministarstvo odbrane odgovorilo je Udruženju novinara Srbije za rubriku “Građani traže da novinari pitaju” da u vreme vanrednog stanja zbog pandemije za vojne penzionere starije od 65 godina recepte izabranih lekara i lekove iz apoteka mogu podizati članovi njihovih porodica kao i komšije, prijatelji, volonteri, ali da je potrebno da na uvid donesu zdravstvenu knjižicu i medicinsku dokumentaciju vojnog osiguranika.

“Regulisali smo da izabrani lekari za lekove koji se koriste u terapiji hroničnih bolesti mogu izdavati recepte za period od šest meseci, pri čemu će se lekovi podizati na mesečnom nivou. Uz to, produžen je i rok važenja konzilijarnih mišljenja koje vojnozdravstvene ustanove izdaju vojnim osiguranicima i članovima njihovih porodica za još šest meseci”, naveli su iz službe za odnose s javnošću Ministarsta odbrane.

Iz Ministarstva odbrane rečeno je i da Uprava za vojno zdravstvo u saradnji sa Udruženjem vojnih penzionera Srbije, a u skladu sa kadrovskim mogućnostima, radi na tome da izađe u susret i nađe način za pružanje pomoći najugroženijim kategorijama vojnih osiguranika.

UNS info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *