ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE JE NA OSNOVU ZAKONA O VOJNOJ, RADNOJ I MATERIJALNOJ OBAVEZI OBJAVILO OPŠTI POZIV ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU

              Ministarstvo odbrane Republike Srbije je na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi objavilo opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju. Poziv se odnosi na sva lica muškog pola, rođena 2001. godine i starijih godišta, koja nisu uvedena u vojnu evidenciju, da se jave u Centar ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu. Uvođenje u vojnu evidenciju u Dimitrovgradu se vrši se do kraja februara, petkom od 9 do 14 časova. Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba na uvid da ponese ličnu kartu ili drugu ličnu ispravu. Detaljne informacije nalaze se na sajtu Ministarstva odbrane, gde se može preuzeti Upitnik za uvođenje u vojnu evidenciju i Prijava podataka o regrutu.

Ministarstvo odbrane raspisalo je i javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezevne oficire Vojske Srbije. Na dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola, koji u 2019. godini navršavaju od 19 do 30 godina, Prijava se podnosi centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta. Javni oglas za prijavu kandidata stalno je otvoren, a rangiranje će se vršiti periodično.

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *