MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA KRITIKOVALO JE DANAS NASLOVNU STRANU ILUSTROVANE POLITIKE, ALI I SAOPŠTILO DA SE PROTIVI „VULGARNIM REAKCIJAMA NA IZVEŠTAVANJE NOVINARKE STUDIJA B BARBARE ŽIVOTIĆ“.

      Kritikujući naslovnu stranu Ilustrovane Politike, ministarstvo je izrazilo žaljenje što „ni nova naslovna stranica nije po merilima dobrog ukusa“.

U saopštenju Ministarstva se navodi da se to dešava po drugi put u poslednje vreme „odudarajući od duha višedecenijskog koncepta ove revije“.

„Apelujemo na poslenike u medijima da se pridržavaju standarda ove društveno važne profesije, kao što se protivimo vulgarnim reakcijama na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić„, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je najavilo da će istrajati u osudama „pojava netolerancije i isključivosti u javnom prostoru“.

Ilustrovana Politika objavila je na naslovnoj strani izdanja od ponedeljka, 11. decembra likove novinarke Ljiljane Smajilović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD-a u Srbiji Kajla Skota na slici Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov „Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan“.

Te novine, koje su u državnom vlasništvu, objavile su 30. oktobra naslovnu stranu sa natpisom „Psi su pušteni“ i prateći tekst čiji je autor Đorđe Martić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons