MALI: ISPLATA 60% MINIMALCA U PETAK

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će država u petak 7. avgusta isplatiti 60 odsto minimalne zarade, odnosno oko 18.000 dinara po zaposlenom. Državnu pomoć će dobiti 235.372 privredna subjekta u kojima radi 1.016.535 zaposlenih, a za tu svrhu iz budžeta države će biti opredeljeno 18,4 milijarde dinara.

„Kao što smo najavili, svaki će zaposleni dobiti oko 155 evra. Reč je o meri iz drugog paketa ekonomskih mera koji je Vlada usvojila 30. jula sa ciljem ublažavanja posledica nastalih usled bolesti kovid 19, vrednog 66 milijardi dinara“, rekao je Mali, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministar je dodao da je jedna od najvećih promena u odnosu na prvi paket mera ta što je drugi paket usmeren i na privredne subjekte koji su osnovani nakon 15. marta 2020. godine, kojih je prema podacima APR-a ukupno 13.550.

On je dodao da će novac takvim novoosnovanim firmama na račune leći u septembru, i to u visini od 120 odsto minimalne zarade po zaposlenom.

Mali je precizirao da druga uplata za sve druge privredne subjekte, koji su već koristili pomoć, sledi u septembru, kao i da će za jedan mesec da budu odloženi porezi i doprinosi na zarade.

D.J.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons