ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

LOKALNA SAMOUPRAVA ORGANIZOVALA PRIJEM ZA NAJBOLjE OSNOVCE I SREDNjOŠKOLCE

Za učenike sa najboljim uspehom na republičkim takmičenjima danas je organizovan i prijem u opštini. Prijemu je prisustvovalo petoro učenika osnovne škole i sedmoro učenika gimnazije sa svojim predmetnim nastavnicima i direktorom osnovne škole.  Zamenik poredsednika opštine Dejan Milev uputio je čestitke i učenicima i njihovim nastavnicima za postignuti uspeh i zahvalio im se što na dostojanstven način predstavljaju svoje škole i grad na raznim takmičenjima. On ih je pozvao da zajedno dogovore koji vid nagradjivanja bi za njih bio najprihvatljiviji, iznoseći predlog da je postojala ideja da se osim novčanih nagrada može organizovati i zajednička ekskurzija i poseta nekom poznatom univerzitetu u Evropi. Iako je čini se većina bila da se zadrži dosadašnja praksa novčanog nagradjivanja učenika, bilo je i predloga za nabavku klima za najsunčanije učionice gimnazije, kao i za opremanje kabineta iz fizike u osnovnoj školi.

Učenicima je ovakav način priznavanja njihovog uspeha od velike važnosti. Najbolji medju najboljima, Stefan Kocić, učenik 6. razreda, dobitnik  prve nagrade na republičkom takmičenju iz fizike i druge iz matematike, zadovoljan je prijemom.

Zahvalnost na ukazanoj pažnji i prepoznatom trudu i zalaganju kako učenika tako i njihovih nastavnika izrazila je i direktor osnovne škole Milena Stavrov.

Svi gimnazijalci bili su na prijemu zahvaljujući uspehu postignutom na republičkom takmičenju iz bugarskog jezika.  Una Mančev učenica 3. razreda, Sara Gligorov i Vladana Aleksov, učenice 1. razreda i   gimnazije kažu da im ukazano poštovanje od strane lokalne samouprave mnogo znači.

U pratnji učenika gimnazije bila je nastavnik bugarskog jezika Ivana Andrejević. Svaka nagrada za učenike je dobrodošla.

Pored Stefana Kocića i njegovih  nastavnica fizike Mladenke Sokov i matematike, Milke Jocev , prijemu su prisustvovali i Mirjana Stamenov, učenica 5. razreda, koja je osvojila 2. mesto na republičkom takmičenju iz bugarskog jezika, sa predmetnom nastavnicom Albenom Kotev, Elena Ognjanov, učenica 6. razreda, koja je osvojila 4. mesto na republičkoj smotri recitaora sa svojom nastavnicom srpskog jezika Svetlanom Stojanov, Lana Petrović, učenica 6. razreda koja je osvojila 3. mesto na republičkom takmičenju u sportu- konkretno atletici, sa predmetnom nastavnicom Jelenom Petrović i Veljko Stojanov, učenik 7. razreda, koji je osvojio 3. mesto na republičkom takmičlenju iz engleskog.

Medju najbolje plasiranim učenicima gimnazije na republičkom takmičenju iz bugarskog jezika su i Janja Andonov, učenica 2. i Aleksandar Ivanov učenik 3. razreda   razreda, sa osvojenim 2. mestom, i Mihajlo Mitić učenik 1. razreda i Anastasija Nikolov učenica 3. razreda sa osvojenim 3. mestom.

foto album: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1054421053352123&type=3

A.T.A.

foto i video: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *