ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

KZK ODBILA POSTUPAK ŠTRABAGA, API RASPISALA NOVU NABAVKU ZA NADZOR NA LOTU 3

Komisija za zaštitu konkurencije Republike Bugarske odbila je da pokrene postupak po žalbi Konzorcijuma „Štrabag SP“, u vezi izgradnje lota 3 autoputa Evropa od petlje Hrabarsko do sofijske obilaznice. Žalba je podneta nakon što je Agencija Putna infrastruktura za izvođača radova izabrala konzorcijum oko domaće firme GBS Infrastrukturno stroitelstvo. Štrabag ima mogućnost da u zakonskom roku podnese žalbu Višem administrativnom sudu, u protivnom API bi u kratkom roku trebalo da potpiše ugovor za 16 i po kilometara dugu deonicu sa GBS-om.

Istovremeno, Agencija Putna infrastruktura je raspisala novu javnu nabavku za konsultantske usluge i građevinski nadzor na lotu 3 autoputa Evropa, pošto je prethodna, objavljena ranije ove godine, obustavljena. Rok za podnošenje ponuda je 5. januar 2022. u ponoć, a pet dana kasnije u 14 sati prispele ponude biće otvorene.

Ako obe procedure budu sprovedene bez problema, očekuje se da izgradnja deonice od postojećeg autoputa kod Slivnice do severne brze tangente, započne tokom prvih prolećnih meseci naredne godine. 

D.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *