ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

KUD “CARIBROD”PUTUJE U HERCEG NOVI NA MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA

Na međunarodnom folklornom festivalu „S pesmom i igrom” u Herceg Novom, koji traje do 13. do 19. avgusta, učestvuju prvi i drugi ansambl Kulturno umetničkog društva Caribrod. Na festivalu učestvuju amaterski i profesionalni folklorni ansambli, a ceo festival ima revijalni karakter.

Herceg Novi je grad prepoznatljiv po mimozama i mnogobrojnim stepenicama. To je i grad “sunca” zbog velikog broja sunčanih dana u godini. Za grad mimoza vezani su mnogobrojni festivali, od kojih su poznati Filmski festival i dečiji u maju, kao i Festival folklora koji se tradicionalno održava u avgustu mesecu. Ove godine po prvi put će se predstaviti i dimitrovgradski folklorni ansambl, najavljuje umetnički rukovodilac Kulturno umetničkog društva “Caribrod”, Dalibor Gligorov.

Folklorni ansambli će predstaviti tradicionalne nošnje i prepoznatljive igre iz našeg kraja. Gligorov objašnjava i zašto je izbor pao baš na Crnu Goru.

Želja za igrom i druženjem bila je prevelika s obzirom na to da je sama pauza trajala dugo. Na pitanje o dugoočekivanom godišnjem koncertu, Gligorov je dao sledeći odgovor:

Gligorov je uveren da će dimitrovgradski ansambl na festivalu u Herceg Novom, kao i uvek, uspešno predstaviti naše folklorno nasleđe i kulturu naše opštine. Na ovaj način, biće ovo jedan oblik nagrade za njihovo strpljenje tokom pauze prouzrokovane pandemijom virusa Covid 19.

A.K.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *