ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

KRIZNI ŠTAB ZA ZAŠTITU OD ZARAZNE BOLESTI KOVID-19 PREDLOŽIO JE NOVE MERE ZA SUZBIJANJE EPIDEMIJE

Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije koje važe od danas u 6 časova ujutro, saopštila je Vlada Srbije, uz napomenu da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 do 22 časa.

Ugostiteljskim objektima sa baštom od danas je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Kafići i restorani i dalje mogu da na šalteru prodaju hranu i pića bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno sedam dana u nedelji. Tržni centri ostaju zatvoreni, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu. Zabranjena je živa muzika u baštama.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa-centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi.

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni. Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulantne i slično mogu raditi non-stop svakog dana, kao i do sada.

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutro biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritorije cele Srbije.

Na današnjoj telefonskoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Dimitrovgradu, sve epidemiološke mere na lokalu, usaglašene su sa republičkim merama.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *