ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

KORISNIK DOMA ZA STARE BRANKO SAVOV 1. JUNA PROSLAVIO SVOJ 101. ROĐENDAN

Kultni album i pesma, kultne rok bivše nam exju grupe „Bijelo dugme“, zovu se „Doživjeti stotu“…al nekome je to i realnost u životu….Jedan od malo „srećnika“ koji dožive stotku je i naš sugrađanin Branko Savov, o kome smo skoro pisali. Nalazi se u Domu za stare u Dimitrovgradu. Juče je napunio sto i jednu godinu, a rodjendan je danas proslavio uz tortu, svećice i mali vatromet …u krugu porodice, prijatelja i štićenika i radnika Doma. Naravno proradile su i emocije.,

Interesantno je da je baš na Brankov rođendan, sada već daleke 1985.godine sa radom počeo i Dom za stare, tako da proslavljamo dvostrukli jubilej, kaže direkoptrka ove ustanove Gabrijela Petrov.

Dom za Stare je jedna od najstariih institucija ovog tipa u ovom delu Srbije. Kapacitet ustanove je 90 korisnika. Korisnici su smešteni na prizemlјu i prvom spratu. U prizemlјu su smešteni nezavisni i polu zavisni korisnici , a na prvom spratu zavisni korisnici. Trenutno su popunjeni svi kapaciteti, a kako saznajemo i lista čekanja za smeštaj je podugačka.

B.L.

foto i video: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *