ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

KORIDORI SRBIJE OBJAVILI TENDER ZA PRVU DEONICU AUTOPUTA NIŠ – MERDARE („AUTOPUT MIRA“)

Koridori Srbije objavili su javni poziv za dostavljanje ponuda za radove na izgradnji autoputa E-80 Niš – Merdare za prvu deonicu, u dužini od 5,5 kilometara. Rok za dostavljanje ponuda je 25. maj 2021. godine.

Prva faza autoputa E80 Niš – Merdare, od Niša do Beloljina, u dužini od 37,4 km biće finansirana iz sredstava zajma i investicionog granta koji su Republici Srbiji stavljeni na raspolaganje od strane Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke. Zajam EBRD-a iznosi 85 miliona evra, zajam EIB-a je 100 miliona evra, a grant (bespovratna sredstva) od strane EIB-a (WBIF) 40,6 miliona evra.

Za preostale tri deonice autoputa od Niša do Beloljina, intenzivirane su aktivnosti na pripremi projektno – tehičke i tenderske dokumentacije, i očekuje se ubrzano objavljivanje javnih poziva.

  • Ovim pozivom još jednom pokazujemo da smo spremni za radove na projektu od ogromne važnosti za celu zemlju. Gradnja auto-puta Niš-Merdare ide sasvim po planu i rokovima koje smo najavili. Ulazimo u fazu gradnje kada će građani Niša i okoline, kao i celog Topličkog okruga videti da se ostvaruje ideja na koju su čekale generacije. Ovog projekta ne bi bilo bez ogromnog angažovanja predsednika Republike Aleksandra Vučića, koji je u njemu prepoznao stratešku šansu za razvoj ovog dela Srbije, izjavio je v.d. direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Odeljenje za odnose s javnošću Koridora Srbije

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *