KONSTITUTIVNA SEDNICA SO DIMITROVGRAD 20. AVGUSTA

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad zakazana je za 20. avgust u 10 časova, a na dnevnom redu je 18 tačaka. Poziv za konstitutivnu sednicu u novom sazivu upućen je odbornicima koji su dobili mandate na izborima održanim 21. juna. U skupštinske klupe ulazi 19 odbornika sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, 3 odbornika sa liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“, 4 odbornika sa liste „Demokratska partija Bugara“ – Nebojša Ivanov“, 2 odbornika sa liste „Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija“ i 1 odbornik sa liste „GG Feniks Caribrod“.

Pored izveštaja Opštinske izborne komisije o sprovedenim izbornima za odbornike lokalne skupštine i potvrđivanja mandata odbornicima, planirano je da na sednici budu izabrani predsednik i zamenik predsednika i postavljen sekretar Skupštine opštine Dimitrovgrad.

U pozivu se navodi da će sednica biti održana u velikoj sali Centra za kulturu, a da će u slučaju izmene mesta održavanja zbog promene epidemiološke situacije, odbornici biti blagovremeno obavešteni. Sednicu je zakazao predsednik ranijeg saziva SO Dimitrovgrad Zoran Đurov, koji je u telefonskom uključenju za RT Caribrod najavio da će izvršna vlast biti izabrana u zakonskom roku, odnosno najkasnije mesec dana od konstituisanja Skupštine opštine.

D.J.

foto: RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons