ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

Konferencija za novinare u Vladi Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se na pres-konferenciji na kojoj je saopštio koje će mere država dalje preduzimati u borbi protiv koronavirusa.Policijski čas će biti proširen, do vikenda obaveštenje

Predsednik Srbije najavio je večeras da se od sutra u 8 ujutru zatvaraju svi granični prelazi za putnički drumski, železnički i rečni saobraćaj, da se od sutra u podne ukida unutrašnji putnički saobraćaj i da se policijski čas do vikenda proširuje.”Od sutra osim transportnih kamiona više niko ne može da uđe na teritoriju Srbije”, rekao je Vučić u Palati Srbije.On je rekao da je 71. 180 državljana ušlo u Srbiju proteklih dana.Mnogi su disciplinovani, ali ima izuzetaka.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se u danima i nedeljama koje dolaze očekuje ubrzano povećanje broja zaraženih virusom korona, te da će disciplina ljudi biti ključna.Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je u Srbiji sada 103 lica sa potvrđenom zarazom koronavirusa, od čega 55 u bolnici, dok je šest osoba u teškom stanju i nalaze se na respiratoru.

Predsednik Aleksandar Vučić demantovao je večeras navode o nestašicama goriva u Srbiji izmišljotine i istakao da nema nikakvih problema sa naftom, koje, naprotiv, ima više nego dovoljno, pa će vlada dozvoliti i njen izvoz.

Sledeće nedelje će cela Srbija imati maske.Vučić je, na konferenciji za štampu, preneo da će od ponedeljak uveče biti obezbeđeno 10 miliona maski.Predsedik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ćemo sutra imati prvih 30.000 litara rastvora natrijum hipohlorida koji preporučuje Svetska zdravstvena organizacija kao najvolje sredstvo za dezinfekciju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija nastoji da ima slobodnih preko 1. 000 respiratora, kako ne bi došli u situaciju da lekari budu pred odlukom da biraju ko je mlađi pa da se bore za njegov život.On je konstatovao da se Srbija, proporcionalno broju stanovnika, brzo tehnički pripremila za ovu situaciju u odnosu na druge.

izvori: RTS i TANJUG

photo: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *