KOMPANIJA E.MIROLIO U DIMITROVGRADU POKLONILA OPŠTINI DIMITROVGRAD 5.000 KOMADA ZAŠTITNIH MASKI ZA VIŠEKRATNU UPOTREBU

Danas je opština Dimitrovgrad preuzela donaciju od kompanije E. Mirolio.  Reč je o 5 hiljada komada zaštitnih maski, vrednosti milion dinara, koje će biti podeljene korisnicima budžeta i i institucijama.

Kompanija E. Mirolio nastavlja sa doniranjem zaštitnih maski. Još u prvom naletu  pandemije krenula je proizvodnja zaštitnih maski, kada je realizovana i prva donacija Domu zdravlja. Ovog puta odlučeno je da maske budu donirane opštini Dimitrovgrad, kaže direktor pogona u Dimitrovgradu, Todor Georgijev.

Donacija je preuzeta danas. Pomoćnik predsednika opštine Zoran Gerov iskoristio je priliku da se i javno zahvali kompaniji E. Mirolio.

Tržišna vrednost donacije je milion dinara. Maske su uskladištene i biće deljene kada se ukaže potreba za njima.

Bolest izazvana virusom kovid 19 nije mimoišla ni pogon kompanije E. Mirolio – jedino proizvodno preduzeće u gradu. Na sreću proizvodnja nije obustavljana i ponovo se odvija punim kapacitetom.

Nošenje zaštitnih maski obavezno je u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati minimalno rastojanje između dva lica od jedan i po metar. Korišćenje zaštitne maske preporučuje se na svim otvorenim prostorima.

A.T.A.

foto: Marko Todorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons