ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

KAKO SE DIMITROVGRAĐANI SNALAZE ZA VODU?

Nadležni iz javnog preduzeća ,,Komunalac“ saopštili su da voda iz gradskog vodovoda nije bezbedna za piće i spremanje hrane. Pokušali smo da saznamo, da li i kako su se snašli građani Dimitrovgrada.

Voda iz gradskog vodovoda je tehničкa, nije bezbedna za konzumaciju i ne treba je koristiti za piće ili pripremanje hrane, saopštili su juče nadležni iz JP Komunalac, precizirajući da je došlo do zamućenja vode na izvorištu „Prtopopinci“. Nadležni navode da se voda može koristiti samo za sanitarne potrеbe. Kako se naši sugrađani snalaze sa snabdevanjem vode za piće i spremanje hrane zabeležila je naša ekipa.

Među Dimitrovgrađanima vlada pozitivna atmosfera, dok prodavci u trgovinama nisu bili baš rapoloženi za priču. Kako smo saznali od prodavaca, mineralne vode za piće trenutno nema, nađe se tek po koja flašica. Trgovci kažu da je voda već poručena i da isporuku očekuju u toku današnjeg dana.

Zbog ispadanja iz sistema vodoizvorišta „Ivkove vodenice“ mogući su prekidi u vodosnabdevanju u višim delovima grada za potrošače, koji se snabdevaju iz gradskog vodovoda. Iz Komunalca podsećaju da je voda u gradskom vodovodu tehnička, a očekuje se da će takvo stanje biti na snazi najmanje do petka. Građani koji se snabdevaju iz izvorišta ,,Manastirče”, stanovnici sela Željuše koji se snabdevaju vodom sa izvorišta u selu ,,Grapa”, kao i stanovnici Gojin Dola koji se snabdevaju sa dopunskih izvorišta za sada mogu koristiti vodu za konzumiranje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *