JUČE ZASEDALO OPŠTINSKO VEĆE, SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE – 11. SEPTEMBRA

Juče je zasedalo opštinsko veće opštine Dimitrovgrad, a razmatrane su 23 tačke sa dnevnog reda. Neke od tema naći će se i na dnevnom redu sednice Skupštine opštine, koja je najavljena za 11. septembar.

Među važnijim temama, o kojima su raspravljali članovi Opštinskog veća, bilo je donošenje odluke o utvrđivanju ekonomske cene programa obrazovanja i vaspitanja u predškolskoj ustanovi 8. septembar. Veće je odlučilo da puna cena za celodnevni boravak bude 2.500 dinara, a za četiri sata boravka u predškolskoj ustanovi cena će biti 1.100 dinara, izjavio je pomoćnik predsednika opštine Dragan Mančev.

Na sednici je razmatran izveštaj o realizaciji programa iz delokruga rada javnog preduzeća Komunalac u 2016. godini, a on će se naći i pred odbornicima lokalnog parlamenta na prvoj narednoj sednici. Takođe je razmotren izveštaj komisije o realizaciji javnog konkursa za sufinansiranje u oblasti poljoprivrede. Konkurs je završen pre par nedelja, a u međuvremenu je prošao i rok za podnošenje žalbi. Komisija je sa svim prispelim žalbama upoznala veće, a lica koja su podnela žalbe odgovore će dobiti u narednih desetak dana, zaključio je Mančev.

foto: Bojan Gligorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons