ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

JAVNI POZIV ZA GRAĐANE PO PROGRAMU ENERGETSKE EFIKASNOSTI SREDINOM JUNA

Od ove godine država subvencioniše zamenu zastarele stolarije i prelazak na grejanje čistijim energentima. Sve će ići preko “Uprave za energetsku efikasnost” koja počinje da radi idućeg meseca. Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je RTS da je konkurs za lokalne samouprave završen.

“Lokalne samouprave koje su imale novca za energetsku efikasnost u svom budžetu javile su se na konkurs Ministarstva. Mi pričamo o 88 opština, a svu dokumentaciju imaju 74 lokalne samouprave”, precizirala je Mihajlović, dodajući da će jedinice lokalne samouprave u narednih nekoliko dana raspisati dva javna poziva.

Jedan javni poziv je za firme, koje će obavljati poslove zamene stolarije, izolaciju celih zgrada i porodičnih kuća, zamenu krovova, zamenu individualnih ložišta. Kriterijumi javnog poziva biće jasni i kompanije neće moći da povise cene materijala. Drugi javni poziv je ka građanima ili stambenim zajednicama, pri čemu država i opština daju polovinu novca, a drugu polovinu obezbeđuju samo građani.

Konkurs za kompanije bi trebalo da bude raspisan za 10 do 15 dana, a za građane sredinom juna, dok će prvi ugovori biti potpisani u julu.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *