ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

JAVNA RASPRAVA O BUDžETSKIM SREDSTVIMA ZA PRIVREDU I POLjOPRIVREDU

Predstavnici lokalne saouprave održali su danas Javnu raspravu sa poljoprivrednicima i privrednicima sa teritorije Opštine Dimitrovgrad. Cilj ovih rasprava je da se poljoprivrednici i privrednici bolje upoznaju sa budžetom opštine, visinom planiranih sredstava koja će biti izdvojena za ove delatnosti i sa načinom usvajanja istih.

Veliki broj poljoprivrednika učestvovao je na javnoj raspravi, na kojoj je resorni većnik Dragan Mančev prezentovao planove lokalne samouprave za narednu godinu. Mančev je istakao da je održavanje javnih rasprava obaveza opštine Dimitrovgrad, iz projekta koji podržava USAID, ali da bi i bez te obaveze sastanci bili održani.

Mančev je poljoprivrednicima doneo i dobre vesti, da će od sledeće godine paralelno sa postojećim programom, biti otvorena i nova linija za subvencionisanje.

Za razliku od poljoprivrednika, privredni subjekti u Dimitrovgradu nisu pokazali veliko interesovanje za učešće u javnoj raspravi, iako će i u lokalnom budžetu za 2022gu godinu  biti odvojena određena sredstva za subvencije u privredi.

Otvorena sednica predstavnika nadležnih organa opštine sa građanima, o nacrtu budžeta opštine za narednu godinu, biće održana u skupštinskoj sali  u ponedeljak, 13. decembra od 9 časova. Skupština opštine Dimitrovgrad predlog odluke o budžetu za 2022-gu godinu razmatraće na sednici, koja će prema nekim najavama biti održana 20og decembra.

D.J.

foto: Danijel Zarkov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *