ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

IZLOŽBA RUKOTVORINA SNEŽANE KOSTOV

Narodna biblioteka „Detko Petrov“ povodom Vukove nedelje godinama unazad organizuje predstavljanje rukotvorina i umetnosti naših sugrađana. Tim povodom u biblioteci je otvorena humanitarna izložba naše sugrađanke Snežane Kostov. Na izložbi su predstavljene zanimljive figure i kućice, koje naziv izložbe „Čarobna priča“ verovatno najbolje oslikava. Inspiraciju da se prihvati ovog nesvakidašnjeg hobija je dobila u trenutku kada je prolazila kroz izazovan period u životu, a motiv za izložbu joj je bila pomoć malom dečaku koji se bori sa autizmom.

Jedna od njenih ideja je da u budućnosti krene i u izradu personalizovanih poklona, a za izradu figura prikazanih na izložbi koristila je slobodnu tehniku i različite materijale, što joj je omogućilo da u potpunosti izrazi svoju kreativnost.

Svi prilozi prikupljeni sa ove izložbe ići će kao pomoć obolelom dečaku, a autorka planira da deo novca sa budućih izložbi takođe usmeri u humanitarne svrhe. Izložba sama po sebi nosi posebnu poruku, kaže Kostova.

Izložba će biti otvorena najmanje dve nedelje, a autorka poziva sve sugrađane koji su u mogućnosti da posete izložbu, i da svojim dobrotvornim prilogom pomognu malom Dušanu.

foto album: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.880640044063559&type=3

B.D.

foto i video: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *