IZGRADNJA AUTOPUTA OD KALOTINE DO SLIVNICE POČINJE U MAJU, NAJAVIO ZAMENIK MINISTRA REGIONALNOG RAZVOJA I JAVNA ULAGANJA BUGARSKE NIKOLAJ NANKOV

           Zamenik ministra regionalnog razvoja i javnih ulaganja Republike Bugarske Nikolaj Nankov protekle sedmice učestvovao je u diskusiji o regionalnom razvoju u Slivnici. Osnovni prioritet u ovoj godini biće izgradnja autoputa Kalotina-Sofija, pošto je to jedina deonica bez autoputa na panevropskom koridoru od Londona do Istanbula. Očekuje se da izgradnja autoputa od Dragomana do Slivnice u dužini od 16,9 kilometara započene u maju i da bude završena za 2 godine, izjavio je Nankov. Izvođač radoba biće GBS Infrastrukturno stroitelstvo AD. Vrednost ugovorenih radova je 97,8 milona leva bez PDV-a i finansiraće se iz državnog budžeta. Deonica će imati po 2 trake za saobraćaj i jednu zaustavnu traku.

Izabran je i izvođač na drugoj deonici autoputa od Kalotine do Dragomana. Ovaj lot gradiće konzorcijum Štrabag BPA. Vrednost ugovora je 137,5 miliona leva bez PDV-a. Deo sredstava obezbeđen je iz Mehanizma Povezana Evropa Evropske unije, a ostatak iz držanvnog budžeta. Deonica će biti sa po 2 vozne i jednom zaustavnom trakom u oba smera. Očekuje se završetak procedure za izbor nadzora i ukoliko ne bude žalbi, izgradnja može započeti tokom juna.

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons