ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

INTENZIVIRAJU SE RADOVI NA REKONSTRUKCIJI OSNOVNE ŠKOLE HRISTO BOTEV U DIMITROVGRADU. ŠKOLSKA GODINA POČINJE 18. SEPTEMBRA

U osnovnoj školi već dvadesetak dana traju radovi na rekonstrukciji zgrade. Građevinski radovi krenuli su u dve od ukupno tri celine u školi i to u delu administracije i prostoru iznad nje kao i u centralnom delu škole, dok treća celina- vertikali iznad fiskulturne sale još uvek nije dirana kako bi u njoj mogla da se odvija nastava. Direktor škole ima obećanja izvođača da će od sutra radovi biti intenzivirani. Školska godina počinje 18. septembra, a istog dana biće otkrivena i bista Hrista Boteva na novoizgrađenom platou ispred glavnog ulaza u školu.

Uporedo sa radovima na rekonstrukciji, u otežanim uslovima u školi odvijaju se i redovni poslovi koji prate početak školske godine na pripremi i usvajanju školskih dokumenata. Na Nastavničkom veću već je usvojen plan nadoknade koji će biti dostavljen Ministarstvu na saglasnost.“Obim i značaj radova i uslovi koje ćemo dobiti nas obavezuju da budemo strpljivi i prilagođavamo se situaciji“- rekla je u izjavi za RT Caribrod direktor škole, Katarina Simeonov, pozivajući sve, i učenike i roditelje i zaposlene da pokažu maksimalno razumevanje.

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji osnovne škole krenuli su od administrativnog dela zgrade, sa idejom da budu završeni pre 1. septembra, kako bi administracija mogla nesmetano da obavlja svoje poslove. Medjutim radovi još uvek traju. Direktor škole Katarina Simeonov kaže da su očekivali efikasniju i bržu dinamiku izvođenja radova.

Građevinski radovi krenuli su u dve od ukupno tri celine u školi i to u delu administracije i protoru iznad nje kao i u centralnom delu škole, dok treća celina- vertikala iznad fiskulturne sale još uvek nije dirana kako bi u njoj mogla da se odvija nastava.

Uporedo sa radovima na rekonstrukciji, u otežanim uslovima u školi odvijaju se i redovni poslovi koji prate početak školske godine na pripremi i usvajanju školskih dokumenata

Na Nastavničkom veću već je usvojen plan nadoknade koji će biti dostavljen Ministarstvu na saglasnost.

Ispred ulaza u školu izgrađen je plato na kome će biti postavljena bista Hrista Boteva. Bista je već stigla u školu, a uskoro će stići i postament. Preostaje dovršetak radova oko glavnog ulaza u školu. Zvanično otkrivanje biste Hrista Boteva zakazano je za dan početka školske godine, 18. septembar u 13 časova. 

A.T.A.

foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *