ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

INFO DAN POSVEĆEN KONKURSU U OBLASTI TURIZMA

Danas je u sali Edukativno obrazovnog centra, organizovan Info dan za sve koji su zainteresovani za učešće na opštinskom konkursu za subvencionisanje projekata razvoja turizma. Prisutni su imali mogućnost da daju svoje predloge o unapređenju turističke ponude dimitrovgradske opštine.

Konkurs koji je raspisala Opština Dimitrovgrad, praktično je otvoren do 7. maja. Njime su predviđeni podsticaji za projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija i prostora dimitrovgradske opštine i podsticanje unapređenja turističko – ugostitelјske ponude. Iako je većnica, Jelena Đorđević očekivala više zainteresovanih, smatra da je i sa desetak prisutnih, održan pre svega koristan sastanak.

Sastanku su pored predstavnika nekoliko dimitrovgradskih udruženja, prisustvovali i predstavnici Sportsko turističkog centra, koji su opširno predstavili svoje trenutne aktivnosti i planove. Direktor Vasil Andrejev, je istakao da svako udruženje koje se na bilo koji način bavi promocijom i razvojem turizma u opštini, može da računa na podršku Sportsko-turističkog centra.

Sportsko-turistički centar je spreman za svaku vrstu saradnje, a na sastanku je predstavljeno dosta dobrih ideja. Cilj konkursa je da svi zajedničkim snagama doprinesemo što boljoj promociji i razvoju turizma u našoj opštinu, ističe Andrejev.

Udruženja pre svega treba da dobro kreiraju svoje projekte i konkretno istaknu svoje ideje za poboljšanje turizma, kako bi prošla na konkursu, rekla je Đorđević.

Ukupan iznos sredstava planiranih u budžetu za ove projekte je dva miliona dinara.  Realizacija projekata mora biti završena do kraja ove godine, a maksimalni iznos sredstava po projektu je 700 hiljada dinara.

D.V.

foto: Danijel Zarkov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *