ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

I PIONIRI I KADETI BALKANSKOG – JESENJI PRVACI LIGA MLAĐIH KATEGORIJA PIROTSKOG OKRUGA

Odigravanjem odloženih susreta, spuštena je zavesa na lige mlađih kategorija Pirotskog okruga. Duplom pobedom u Babušnici, pioniri i kadeti Balkanskog postali su jesenji prvaci u svojim starosnim grupama.

Pioniri Balkanskog ubedljivo su savladali domaću ekipu Lužnice, rezultatom 6:0 i to je bila još jedna u nizu ubedljivih pobeda ove selekcije bez primljenog gola. Trener, koji nekoliko godina radi sa ovom grupom dece, Aleksandar Nackov, zadovoljan je ne samo rezultatima, već i pojedinačnim i timskim napretkom.

U mnogo zanimljivijoj utakmici kadeti dimitrovgradskog kluba pobedili odgovarajuću selekciju istog kluba, rezultatom 2:0. Nackov je zadovoljan što je ova selekcija, za razliku od prošle sezone, kada je tek u poslednjih nekoliko prolećnih kola osvojila prvo mesto, ovog puta bila dominantna.

U odsustvu takmičenja omladinaca, kadeti su poslednji stepenik pred ulazak u prvi tim, a neki od igrača već su omirisali seniorski barut u ekipi Nebojše Rangelova.

Kadeti Balkanskog osrtvarili su tokom jeseni 5 pobeda i jedan remi, koji je više posledica samih okolnosti pod kojimа se takmičenje odvija, nego kiks ekipe.

Nackov se nada da će ekipa pionira, koja na nivou okruga nema pravog takmaca, uskoro imati rivale po meri, iako je pandemija korona virusa otežavajuća okolnost.

Nackov je apostrofirao izuzetnu saradnju škole sa rukovodstvom kluba i brigu za svaki detalj kada je rad sa najmlađima u pitanju, što je na kraju krajeva i donelo rezultate. Prvenstva mlađih kategorija Pirotskog okruga nastavljaju se u aprilu naredne godine.

D.J.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *