ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

GRADINA: ZAPUTILI SE U NEMAČKU SA PUNIM KOMBIJEM KRIJUMČARENE ROBE

Carinici su 12. avgusta 2020. godine na ulazu prelaza Gradina u jednom putničkom kombiju pronašli i zaplenili neprijavljeni trpezarijski sto sa šest stolica, garderobu, patike, pa čak i jedan bicikl.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu pristigao putnički kombi „mercedes sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je osam držvljana Bugarske putovalo ka Nemačkoj.

Na uobičajeno pitanje, da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, vozač i putnici su rekli da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari.

Ispstavilo se da to nije tačno, jer su putnici pored ličnog prtljaga imali nameru da preko nekoliko granica prokrijumčare i gomilu neprijavljene robe.

Carinici su među torbama sa ličnim stvarima pronašli nov trpezarijski sto „versaće“ sa šest stolica, dve rolo zavese iste robne marke, preko 80 različitih delova garderobe (farmerica, pantalona, bermuda, mantila, haljina, trenerki i majica), sa oznakama poznatih robnih marki „filip plejn“, „emporio armani“, „fendi“, „luj viton“ i drugih.

Pored toga, u delu za prtljag putnika našlo se i 24 para patika „balensiaga“, pa čak i jedan bicikl.

Neprijavljena roba je zadržana do okončanja hitnog prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

izvor i foto: Uprava Carina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *