GRADINA: ZAPLENJENI SREBRNJACI I ZLATNE PLOČICE

Carinici su 20. oktobra 2020. godine na prelazu Gradina u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 107 srebrnjaka i dve zlatne pločice, čija je vrednost procenjena na oko 6.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen automobil mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovalo troje nemačkih državljana turskog porekla.

Prilikom susreta sa carinicima, jedan od putnika je izašao iz auta, vrlo sugestivno ubeđujući carinike da nemaju apsolutno ništa za prijavljivanje i da mogu slobodno da pregledaju svaki deo automobila, zbog čega će samo potrošiti vreme, a neće pronaći ništa.

Ubrzo se pokazalo da je takav nastup putnika smišljen da bi naveo carinike da odustanu, što se naravno nije dogodilo.

https://www.carina.rs/PublishingImages/Slike%20za%20vesti/Oktobar%202020/Ranac%20pun%20srebrnjaka%20i%20zlatnih%20plo%C4%8Dica.jpg

Tokom detaljnog pregleda carinik je na dnu ranca 59-godišnjeg vozača, ispod garderobe, pronašao platnenu vrećicu sa 107 austrijskih srebrnih novčića „Wiener Philharmoniker“, kao i dve zlatne pločice izuzetne čistoće.

Veći deo srebrnjaka, teških gotovo tri i po kilograma, bio je upakovan u pet plastičnih kutijica, dok je sedam novčića bilo u zasebnom pakovanju.

Zasebno su bile upakovane i dve zlatne pločice teške preko 60 grama.

Kako vrednost neprijavljenog srebra i zlata prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja pokrenutog prekršajnog postupka zadržan je i automobil.

izvor i foto: Uprava Carina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons