GRADINA: DROGA U DONJEM VEŠU, KUTIJI CIGARETA I DŽEPU SPAKOVANIH FARMERKI

Iako je u letnjnoj sezoni znatno povećan broj putnika na graničnim prelazima, carinicima ne mogu da promaknu ni manje količine neprijavljene robe, pa su tako u protekla tri dana na graničnom prelazu Gradina, zaplenili narkotike poput hašiša, ekstazija i marihuane.

Najsvežiji slučaj dogodio se 31. jula na graničnom prelazu Gradina, kada je kod državljanina Turske, u kutiji cigareta pronađena PVC kesica sa nešto manje od tri grama marihuane.

Dan ranije, otkriven je i prekršaj kada je „bmv“ holandskih registarskih oznaka stigao na red za carinsku kontrolu, a 25-godišnji vozač, državljanin Holandije, rekao da nema ništa da prijavi.

Međutim, na osnovu pojačanih mera nadzora izlaznih putnika i analize rizika u saradnji sa policijom, carinici su automobil odvojili za detaljnu kontrolu, i ličnim pretresom putnika, u donjem vešu pronašli oko 20 grama hašiša, kao i deset tableta ekstazija.

Na istom graničnom prelazu, 29. jula 2018. godine, hašiš je pronađen i kod francuskog državljanina, turskog porekla koji je putovao „volvo-om“ francuskih registarskih oznaka.

Putnik je na turskom jeziku upitan da li ima nešto da prijavi, na šta je odgovorio da nema ništa. Sumnjajući u njegovu izjavu, carinici su se odlučili za detaljan pregled automobila, lica i prtljaga. Tom prilikom u donjem vešu vozača, pronađeno je skoro 8 grama hašiša u PVC kesici.

Sličan prekršaj, dogodio se dan ranije, 28. jula 2018. godine kada je na istom graničnom prelazu, preglodom putne torbe državljanina Turske, u džepu farmerki pronađen jedan paket obmotan folijom u kome se nalazilo skoro 16 grama marihuane.

izvor i foto: Uprava Carina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.