ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

GRADINA: ČAK I BOJLER NAPUNJEN PAKLICAMA CIGARETA

Carinici su u saradnji sa policijom 21. januara 2021. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja gotovo 1.000 paklica cigareta, kojima je vozač jednog kombija napunio čak i veliki bojler.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen kombi „mercedes sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 21-godišnji bugarski državljanin.

On je na uobičajeno pitanje carinika odgovorio da ni on, a ni sedam prisutnih putnika, sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

Međutim, ispostavilo se da su gotovo sve fabričke šupljine vozila popunjene paklicama različitih cigareta.

One su pronađene ispod tapacirunga kliznih bočnih vrata, u šupljinama patosa prednjeg dela kombija, pa čak i u unutrašnjosti velikog bojlera, iz koga je prethodno povađena izolacija.

Ukupno je zaplenjeno 18.600 komada (93 boksa) cigareta „marlboro“, „parlament“, „danhil“, „sobranie“, „davidov“ i drugih robnih marki.

Kako vrednost krijumčarenih cigareta prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i kombi, kao i bojler u kojem su bile sakrivene cigarete, čime ukupna vrednost prekršaja premašuje 1.250.000 dinara.

izvor i foto: Uprava Carina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *