ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

GRAĐANI ODLUČUJU KAKO ĆE BITI ISKORIŠĆENA NAGRADA OD 20.000 EVRA IZ NAGRADNE IGRE „UZMI RAČUN I POBEDI“

Svojim učešćem u nagradnoj igri „Uzmi račun im pobedi“ 2020. godine, građani Dimitrovgrada osvojili su 20.000 evra za svoju opštinu. Kao i prethodnih godina građani će imati i priliku da, glasanjem, odluče na koji način će sredstva biti utrošena.

„Uzmi račun i pobedi“ je nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om, kako bi motivisala građane da se zainteresuju za temu sive ekonomije i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje, tako što će uzimati fiskalne račune prilikom svake kupovine, bila ona velika ili mala.

Uporedo sa nagradnom igrom, organizovano je i takmičenje gradova i opština u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. Na osnovu broja poslatih računa od strane građana, opština Dimitrovgrad se u odnosu na broj stanovnika i ove godine, našla među najboljima, osvojivši 20 hiljada evra. Kako su građani svojim učešćem u nagradnoj igri zaslužni za osvojenu nagradu, sami će, kao i prethodnih godina, odlučiti na koji će način sredstva biti utrošena, kaže Slavoljub Manoilov, opštinski većnik.

Približno istu sumu, Dimitrovgrad je dobio i proteklih godina. Dobijena sredstva,  su iskorišćena za uredjenje objekata i prostora od javnog značaja, po izboru građana, dodaje Manoilov.

Ministar finansija Siniša Mali već je najavio novi krug nagradne igre, koji bi trebalo da počne u maju, a još jedan nas očekuje na jesen.

Predviđene su bogate nagrade: 12 stanova u Beogradu, od čega 10 u naselju Zemunske kapije i dva u Beogradu na vodi, kao i 60 automobila Fiat 500L.

U igri će učestvovati računi i slipovi, od 1. aprila ove godine.

A.K.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *