ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

FILMSKI HIT “TOMA“ SREDINOM NOVEMBRA I U DIMITROVGRADU

Filmski hit „Toma“ , sledećeg meseca , tačnije trinaestog i četrnaestog novembra, biće prikazan  u bisokopu Dimitrovgradskog centra za kulturu, saopštili su danas za Radio-televiziju Caribrod iz ove ustanove.

Toma je srpski biografsko dramski film iz 2021. godine u režiji Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca, a nastao po ideji Bjelogrlića, Željka Joksimovića i Baneta Obradovića. Scenario potpisujy Lisinac, Nikola Pejaković, Bjelogrlić i Maja Todorović, dok su producneti filma Nataša Višić, Goran Bjelogrlić, Dragan Bjelogrlić, Joksimović i Vladimir Lisinac. Muziku je komponovao Željko Joksimović.

Snimanja su počela tokom leta 2020. i trajala s prekidima do aprila 2021. godine nalokacijamau Valjevu, Beogradu, Avali, Perlezu, Tari, Barandi, Pančevu, Priboju, , Prijepolju, Crnoj Gori, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.

Naslovnu ulogu tumači Milan Marić kao Toma Zdravković, dok su u ostalim ulogama Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović i mnogi drugi. Premijera filma je prvo održana 20. avgusta u završnici 27. Sarajevo film festivala, a zatim i 21. avgusta 2021. godine na festivalu Filmski susreti u Nišu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *