ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

EVRI U DONJEM VEŠU, KOKAIN U PAKLICI CIGARETA I NIČIJI DUVAN U VAGONU

     Carinici su u saradnji sa policijom 21. juna 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, zaplenili 12.000 neprijavljenih evra i manju količinu kokaina, dok su na ulazu železničke stanice u Preševu u praznim kupeima otkrili rezani duvan bez vlasnika.

Kada je na graničnom prelazu Gradina na red za kontrolu stigao BMW nemačkih registarskih oznaka, dvojica nemačkih državljana turskog porekla rekli su da nemaju ništa da prijave. Međutim, prilikom detaljnog pregleda u suvozačevoj paklici cigareta pronađena je manja količina kokaina, zbog čega je putnik poveden na lični pretres.

Na putu od automobila do carinske prostorije, on je, u nadi da carinici neće primetiti, izvadio iz donjeg veša svežanj novčanica i pokušao da ih stavi u torbicu koja je već bila pregledana.

Carinicima, međutim, to nije promaklo, pa su posle ličnog pretresa prebrojali novac i i ustanovili da se radi o sumi od 28.650 evra. Pošto je i u vozačevoj torbici pronađeno 3.350 evra, a putnici su naveli da je pronađeni novac zajednički, svakom ponaosob je vraćen iznos od 10.000 evra, a ostatak od 12.000 je privremeno zadržan.

Istoga dana, malo posle ponoći, na ulaznoj strani želeničke stanice u Preševu, zaplenjeno je 20 kilograma rezanog duvana.

Prekršaj je otkriven kada su carinici radi kontrole ušli u voz koji je saobraćao od Soluna do Beograda i u tri prazna kupea prvog vagona otkrili krijumčarenu robu.

Reč je 20 kartonskih kutija i 4 kese rezanog duvana, ukupne težine oko 24 kilograma, sakrivenih ispod sedišta.

Kako niko od putnika nije prijavio da je duvan njegov, zaplenjena roba predata je carinskoj ispostavi u Preševu.

 

M.N.

izvor i foto: carina.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *