Emisija AKTUELNO – gost dr Vladica Dimitrov. Pitanja, predlozi, inicijative u komentarima

U sredu 26.08.2020. gost emisije AKTUELNO na Televiziji Caribrod biće predsednik opštine dr Vladica Dimitrov. Svoja pitanja, predloge i inicijativa možete postaviti u komentarima ispod ove vesti.

Emisija AKTUELNO, sreda 26,08,2020. u 20;05 na Televiziji Caribrod.

20 thoughts on “Emisija AKTUELNO – gost dr Vladica Dimitrov. Pitanja, predlozi, inicijative u komentarima

 • 24/08/2020 at 10:04
  Permalink

  Kad će biti saniran put do sela Gornja Lukavica

  Reply
 • 24/08/2020 at 10:05
  Permalink

  Kad će biti saniran put do sela Gornja Lukavica

  Reply
   • 26/08/2020 at 14:55
    Permalink

    Zasto rad azila nije transparentan?
    Kad cete dozvoliti pristup volonterima, zainteresovanim gradjanima i NVO? Trose se sredstva poreskih obveznika..
    Kad ce se promeniti ovakva praksa?

    Reply
 • 24/08/2020 at 13:16
  Permalink

  Ovim putem želim da pokrenem inicijativu za postavljanje ležećih policajaca na početku ulice „Nišava“ iznad pruge. Naime, u večernjim časovima sve više bahatih vozača prolazi neprilagodjenom brzinom, i time ugrožavaju pešake prolaznike i stanovnike ove ulice. imajući u vidu širinu ulice na samom početku, kao i parkirane automobile, smatram da bi najbolji način za rešavanje ovog problema bilo postavljanje ležećih policajaca na nekoliko mesta. Ovo predlažem ne samo u svoje ime, već i u ime stanara ove ulice.

  Reply
 • 24/08/2020 at 13:50
  Permalink

  Kada će biti saniran put prema selu Slivnica

  Reply
 • 24/08/2020 at 15:03
  Permalink

  Signal mts mreže je veoma slab u selima Željuša i Gojin Dol da li postoji mogućnost da se resi problem

  Reply
 • 24/08/2020 at 22:15
  Permalink

  Ako zmamo da je poslednja zgrada u Dimitrovgradu izgradjena pocetkom devedesetih godina i da je nedostatak kvalitetnih stambenih jedinica po normalnim cenama veliki problem za bracne parove koji zele da ostanu u Dimitrovgradu. Da li je mozda u planu izgradnja stanova po subvencionisanim cenama ili izgradnja uopste novih stanova i zgrada?

  Reply
 • 25/08/2020 at 09:53
  Permalink

  Ukoliko želimo da razvijamo Specijalni rezervat prirode, turizam i privlačimo turiste, izletnike i kampere u kanjonu reke Jerme, da li postoji mogućnost da opština Dimitrovgrad, pokrene inicijativu, planira i urgira u JP „Putevi Srbije“ za asfaltiranje regionalnog puta Trnsko Odorovce-Iskrovci-Petačince, po istom modelu i na način kao za deonicu regionalnog puta u reonu Zabrđa i Visoka, čija je realizacija u toku. Hvala.

  Reply
 • 25/08/2020 at 13:20
  Permalink

  1. Заместник-председател на Общинскип съвет откровено каза как се създават кадри. Какво ще каже кметът по този въпрос?
  2. Защо българските свещеници не бяха приети за вероучители, а сега сръбския поп ще е вероучител?
  3. Защо кмета, който за 3-ти път е избран не успя да привлече нито една инвестиция?

  Reply
 • 26/08/2020 at 00:04
  Permalink

  Može li, i da li želi i opština Dimitrovgrad, po ugledu drugih opština u graničnom pojasu ka Rumuniji, Mađarskoj i Hrvatskoj, da izričito zahteva otvaranje malograničnog prelaza „Petačince“ ka Republici Bugarskoj, za koje postoje kompletno potpisani međudržavni ugovori ratifikovani u Skupštini Srbiji?

  Reply
 • 26/08/2020 at 10:42
  Permalink

  Da li se za vašeg novog mandata planira uređenje keja pored Nišave? Realno, ako ćemo da pravimo neku turističku destinaciju, valjda ti ljudi koji dođu treba negde da prošetaju i da se osećaju prijatno.

  Reply
 • 26/08/2020 at 11:32
  Permalink

  Zašto je rad novootvorenog azila za pse netransparentan? Zašto je ulaz za posete zabranjen kad je to jedini način da se psi udome, a azil finansiran novcem gradjana? Zašto nema saradnje sa NVO koje se bave zaštitom životinja?Šta nameravate da preduzmete da se situacija izmeni kako bi se poštovao Zakon o dobrobiti životinja? Zašto su šinteri drski prema zaštitnicima životinja na lokalu? Šta ćete preduzeti po tom pitanju?

  Reply
  • 26/08/2020 at 18:12
   Permalink

   Poštovani predsedniče,zašto jedno javno preduzeće,koje treba da radi transparentno zabranjuje ulazak u gradsko prihvatilište za napuštene zivotinje?! Zakon o dobrobiti zivotinja,član 67 jasno i glasno kaže :“Vlasnik prihvatilišta iz stava 1. ovog člana dužan je da sarađuje sa nadležnim veterinarskim službama i organizacijama za zaštitu životinja, kao i da redovno obaveštava javnost i druge vlasnike prihvatilišta o životinjama koje se nalaze u prihvatilištu.“
   Cilj i svrha prihvatilišta je što više udomljenjih pasa.Zivotinja se ne može udomiti iza lanaca i katanaca ! A ako neko ne udomljava pse,a hvata nove – to znači ili da vrši krivično delo zlostavljanja i ubijanja napuštenih pasa ( po čl.269 K.Z. predviđena kazna zatvorom) ili zadržava te pse i samim tim dodatno opterećuje budžet lokalne samouprave…
   Ste će se preduzeti po tom pitanju ?
   Unapred hvala !

   Reply
 • 26/08/2020 at 15:05
  Permalink

  Zasto rad azila nije transparentan?
  Kad cete dozvoliti pristup volonterima, zainteresovanim gradjanima i NVO? Trose se sredstva poreskih obveznika..
  Kad ce se promeniti ovakva praksa?

  Reply
 • 26/08/2020 at 17:08
  Permalink

  Zanima me šta se dešava sa uličnim i vlasničkim psima kada dospeju u azil. Da li ste upoznati kako se postupa sa njima? Gde nestaju? Zašto je zabranjen pristup azilu nezavisno od „radova“ koji se vrše na njemu? Gde se može proveriti kompetentnost osoba koje su zadužene za pse (u skladu sa zakonom o transparentnosti informacija)?

  Reply
 • 26/08/2020 at 17:48
  Permalink

  Gospodine Predsedniče, mi Prtelašani vam želimo puno uspeha u ovom novom mandatu i molimo vas da nam kazete hoće li i kada Prtelaš dobiti asfaltirani put od nepuna 4 kilometra. Reč je o naselju koje je zajedno sa Gradinjem, Lukavicom i Željusom najbliže gradu a nema asfalt. Hvala vam na odgovoru.

  Reply
 • 26/08/2020 at 20:11
  Permalink

  Pitanje za predsednika,
  1. zašto je zabranjen pristup gradjanima u prihvatilištu, šta se to krije od nas? JKP je javno preduzeće i mora raditi transparentno, a prihvatilište ima obavezu da saradjuje sa gradjanima i udruženjima, da dozvoli ulazak kao jedini način da se pomogne psima, uslov udomjavanje je njihovo snimanje, i to je zabranjeno…. Prihvatilište nije vojni objekat, niti od bilo kakvog značaja za bezbednost gradjana da bi se tajila njegova unutrašnjost.
  2. Gde nestaju psi? Nema ih u prihvatilištu, nema ih na ulicama? Da li to znači da se ubijaju protivno čl. 269. Krivičnog zakonika koji predvidja višegodišnju zatvorsku kaznu za ubijanje životinja?
  3. Da li je opštinska uprava išta preduzela da se omasovi masovna sterilizacija napuštenih pasa, vlasničkih i nevlasničkih? Postoje li benificirane sterilizacije koje su najvažniji preduslov smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka?
  4. Da li se kažnjavaju nesavesni vlasnici koji napuštaju svoje životinje?
  5. Molim da predsednik sazove sastanak na kom će biti gradjani i predstavnici više udruženja koja pokazu interesovanje, da se pokuša zajedničkim snagama rešiti veliki problem napuštenih životinja
  Aleksandra Dudić, Solidarno za životinje i prirodu, Beograd, nevladina organizacija

  Reply
 • 26/08/2020 at 20:53
  Permalink

  Da li su drzavnom azilu u nadleznosti opstine dozvoljene posete svaki dan? I koliko stedstava izdvajate svake godine za humano zbrinjavanje napustenih zivotinja?

  Reply
 • 26/08/2020 at 23:32
  Permalink

  Šta se to krije od građana čija su sretstva uložena u takozvani azil kada je zabranjen svaki pristup azilu?!?
  JKP je javno preduzeće a da li je i njihov rad bas tako transparentan jer su dužni da sarađuju sa građanima i posebno sa volonterima koji se vređaju na naj primitivniji način. Prihvatiliste jeste izgrađeno na bivšem vojnom zemljištu koje je bombardovano osiromasenim uranijumom ali nije vojni objekat da bi se tako surovo i strogo čuvala njegova unutrašnjost.
  GDE NESTAJU PSI?!? Nema ih u prihvatilištu, nema ih na ulicama? Da li to znači da se ubijaju protivno čl. 269. Krivičnog zakonika koji predvidja višegodišnju zatvorsku kaznu za ubijanje životinja? Da li su šinteri u opšte prošli obuku adekvatnog hvatanja pasa te i dalje koriste kljesta-da vilice?!?
  Da li je opštinska uprava u opšte išta preduzela da se sprovede masovna sterilizacija napuštenih pasa, vlasničkih i nevlasničkih i time smanji populacija beskucnih pasa? Postoje li benificirane sterilizacije koje su najvažniji preduslov smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka?
  Da li se kažnjavaju nesavesni vlasnici koji napuštaju svoje životinje?
  Da li se zna da se jedino zajednickom saradnjom može adekvatno rešiti ovaj problem?!?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons