ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

EDUKATIVNE RADIONICE U OKVIRU PROJEKTA “JEDNAKOST ŽENA I MUŠKARACA U OPŠTINI DIMITROVGRAD”

Od 7. do 9. juna održane su tri informativno – edukativne radionice u okviru projekta “Jednakost žena i muškaraca u opštini Dimitrovgrad”. U radionicama je učestvovalo 60 zainteresovanih građana iz različitih sektora, od toga 65% žena.

Tokom prvog onlajn sastanka, koji je održan u ponedeljak, prisutnima se obratio, predsednik opštine, Vladica Dimitrov, zatim menadžerka projekta Jelena Đorđević, kao i Maisa Jusufović, službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost, ispred programa Swiss PRO | UNOPS Srbija. 

Na radionicama 8. i 9. juna, facilitatorke i gošće bile su Prof. Nevena Petrušić, Biljana Maletin i Zorica Skakun. Radne grupe analizirale su dokumente javnih politika, razmatrale načine za urodnjavanje i prevazilaženje stereotipa, a predstavljen je i nacrt Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost, za naredne četiri godine.

Projekat „Jednakost žena i muškaraca u opštini Dimitrovgrad“ realizuje se u okviru programa Swiss PRO, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge, u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština. 

foto: Jelena Đorđević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *