ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DVOČLANA PORODICA PETROV USKORO U NOVOM PORODIČNOM DOMU U DONJEM BELEŠU

Ministarstvo za brigu o selu je u 2021. godini mladim bračnim i vanbračnim parovima, poljoprivrednicima i samohranim roditeljima dodelilo 651 kuću na teritoriji čitave Srbije. Najveće interesovanje za kuće vladalo je u opštinama Bačka Palanka, Apatin, Kikinda, Kula, Sombor, a na jugu su to Pirot, Aleksinac, Dimitrovgrad, Svilajnac. Opština Dimitrovgrad potpisala je ukupno pet ugovora u okviru ovog programa.

Na javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, sredstva je dobila i porodica Petrov iz Dimitrovgrada, koju čine majka Ivana i sin Jovan. Tim povodom, u palati Federacije u Beogradu potpisan je trojni ugovor između predstavnika Ministarstva za brigu o selu, Opštine Dimitrovgrad i porodice koja je dobila bespovratna sredstva.

Iako ih čeka još dosta ulaganja i posla oko uređenja, sada već njihove kuće, verujemo da Ivana i Jovan sa nestrpljenjem čekaju da uđu u svoj novi dom. Dečakovo ozareno lice svedoči upravo o tome, koliku radost donosi novi početak u njihovom životu.

Do sada je iz ovog programa Ministarstva za brigu o selu dodeljena 651 kuća na teritoriji Republike Srbije. Konkurs je trajao do 1. novembra 2021. godine, a stiglo je 945 prijava. Prema uslovima propisanim uredbom Vlade Republike Srbije, pravo da konkurišu imali su bračni i vanbračni parovi, mladi poljoprivrednici i samohrani roditelji do 45 godina starosti koji žele da započnu svoj život na selu i osamostale se iz porodičnog doma svojih roditelja ili na taj način prestaju da žive kao podstanari.

А.К.

foto: Marko Todorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *