ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DONACIJA OSNOVNOJ ŠKOLI OD PIROTSKOG ROTARI KLUBA

Dimitrovgradsku osnovnu školu Hristo Botev u petak su posetili Rotarijanci Pirota. “Cilj posete je donacija u okviru projekta unapređenja digitalne pismenost đaka i kompetencije nastavnika,” rekao je Dejan Manić, predsednik rotari kluba Pirot.

“Na najlepši mogući način smo završili pretposlednju radnu nedelju u ovoj godini,” rekla je direktorka dimitrovgradske osnovne škole, Milena Stavrov.

“Ova donacija će mi puno značiti u radu sa decom. U ime dece koja su zainteresovana za programiranje, mogu da se zahvalim Rotari klubu iz Pirota na podršci, koju nam pružaju već nekoliko godina,” rekla je nastavnik informatike Danijela Kostov Pejčev.

“Mi pre svega podržavamo obrazovne i zdravstvene ustanove u okrugu. Pošto sam rodom iz Dimitrovgrada, svaku priliku sa zadovoljstvom koristim, da se, što se tiče naše podrške, grad na samoj bugarskoj granici ne izdvaja od ostalih lokalnih samouprava u Pirotskom okrugu, dodao je Dejan Manić.

Rotari klub Pirot je kroz ova tri izuzetna projekta, podržana od strane Grada Pirota i lokalnih samouprava Okruga, samo još jednom opravdao svoju misiju postojanja u rotari zajednici. Projekti se realizuju na osnovu potpisanog Memoranduma “Za lepšu školu” sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

D.V.

foto i video: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *