Uncategorized

Dok Zelenović skuplja jeftine političke poene, građani ispaštaju: Gradonačelniku Šapca životi najstarijih na poslednjem mestu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović se oglušio o dopis Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i prepustio građane sudbini, umesto da im pomogne

Dok se cela država, vlada i građani zajedničkim snagama već nedeljama bore protiv koronavirusa, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i njegov kompanjon Dušan Petrović imaju druge prioritete.

Petrović se sakrio i nigde ga nema da pomogne u borbi protiv nevidljivog neprijatelja, dok se Zelenović slika na TV Šabac i vodi stranačku kampanju kao da se ništa u Srbiji ne dešava. Čak se kao gradonačelnik oglušio o preporuku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da se jednom u 7 dana dezinfikuje prostor oko centara koji pružaju smeštaj najstarijim osobama.

Iako je ovaj dopis lokalnoj samoupravi upućen još 1. aprila, niko iz šabačke vlasti nije reagovao. Isti dopis sa detaljnim merama prevencije zaštite od koronavirusa, ministarstvo je ponovo poslalo i 7. aprila. Odgovora ni reakcije nije bilo, iako je upravo populacija korisnika staračkih domova najugroženija pojavom novog virusa.

Videvši da su prepušteni sami sebi i da od Zelenovića neće stići nikakva pomoć, u Domu za starija i odrasla lica “Padina” odlučili su da se snađu sami. Pošto im niko iz gradske vlasti nije izašao u susret, zamolili su “Poljoprivrednu savetodavnu i stručnu službu Šabac”, da volonterski dezinfikuje dvorište doma, što je direktor Miloje Dragojević odobrio.

Direktorka doma Branka Gavrilović ističe beskrajnu zahvalnost svim radnicima ove firme, kako kaže, to im je bila jedina nada u ovim teškim i po zdravlje korisnika doma, rizičnim trenucima.

Ipak ostaje otvoreno pitanje zbog čega Nebojša Zelenović odbija da se odazove preporukama ministarstva i zaštiti najstarije Šapčane? Da li je on i njihov gradonačelnik ili ih je zaboravio baveći se napadima na političke neistomišljenike u želji da skuplja jeftine političke poene tokom predizborne kampanje koju samo on i Petrović vode, dok se cela država, narod  i ceo svet bore za opstanak i pobedu protiv nove pošasti? I na kraju, može li bar kada je u pitanju ljudsko zdravlje pa i životi to staviti ispred ličnog i stranačkog interesa?

Izvor: srbijadanas.com

Foto: Media Centar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *