ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DNEVNI IZVEŠTAJZZJZPIROT ZA COVID 05.07.2021.g. – PIROTSKI OKRUG

EPIDEMIOLOŠKA  SITUACIJA POVOLJNA

VAKCINIŠIMO SE

 KAKO BI SITUACIJU ODRŽALI POD KONTROLOM

Od početka vakcinacije do 03.07.2021. do kraja dana u okrugu vakcinisano je ukupno 33113 lica, od kojih je 32053 lica primilo dve doze vakcine (dato je 65166 doza vakcina).

Danas je registrovano JEDNO  POZITIVNO novoobolelo laboratorijski potvrđeno lice sa područja okruga (iz Dimitrovgrada).

Danas je poslato 6 uzoraka briseva na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu. U ZZJZ Pirot urađeno je 40 antigenih testova i svi su negativni ( uglavnom se testovi rade za putovanje u inostranstvo).

Na osnovu pristiglih prijava zaraznih bolesti, od početka epidemije na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 5849 osoba: u Pirotu 3399, Dimitrovgradu 782, Babušnici 617, Beloj Palanci 1051. Od početka epidemije do danas registrovana su 254 umrla lica sa područja okruga.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućneizolacije za 3 lica (potvrđeni i kontakti).

U dane vikenda  u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je 50 pregleda, od kojih je 30 prvih i 20 kontrolnih. U Opštoj bolnici Pirot danas nema pacijenata sumnjivih ili  obelelih od Kovid-a 19.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao POVOLJNA.

POTREBNO JE DA ISKORISTITI POVOLJNU I MIRNU SITUACIJU ZA VAKCINACIJU KAKO BI SPREČILI  JOŠ JEDAN EPIDEMIJSKI TALAS.

VAKCINA IMA DOVOLJNO (FAJZER I SINOFARM)

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod zajavno  zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *