DNEVNI IZVEŠTAJ ZZJZ PIROT ZA COVID 19. 02.01.2021.g. PIROTSKI OKRUG

Veliki broj obolelih je hospitalizovan, svakodnevno se registruju umrli.

Na današnji dan registrovana su ukupno 13 POZITIVNA novoobolela laboratorijski potvrđena  lica sa područja okruga (Pirot 7, Dimitrovgrad 0, Bela Palanka 5 i Babušnica 1), dok su    preminula tri lica u Opštoj bolnici Pirot. Danas  su  poslata 22 uzorka brisa na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 2866 osoba: u Pirotu 1777, Babušnici 319 , Beloj Palanci 473, Dimitrovgradu 297. Od početka epidemije do danas registrovano je 112 umrlih lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 02.01.2021. preminulo je 83 lica u Opštoj bolnici Pirot.

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari. Svakog dana povećava se broj zaraženih zapošljenih u zdravstvu.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 10 lica a ukinuta za 2 (potvrđeni i kontakti).

Juče u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je ukupno 64 pregleda od kojih je 30 prvih i 34 kontrolnih. I dalje je veliki broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom stabilizacije.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE JOŠ UVEK  VISOK!!! POSTEPENO SE SMANJUJE BROJ OBOLELIH

SAMO  ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH  MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons