ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DNEVNI IZVEŠTAJ ZZJZ PIROT ZA COVID 07.07.2021.g. – PIROTSKI OKRUG

EPIDEMIOLOŠKA  SITUACIJA POVOLJNA

VAKCINIŠIMO SE

 KAKO BI SITUACIJU ODRŽALI POD KONTROLOM

Od početka vakcinacije do 06.07.2021. do kraja dana u okrugu vakcinisano je ukupno 33137 lica, od kojih je 32170  lica primilo dve doze vakcine (dato je 65307 doza vakcina).

Danas je registrovano PET  POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica sa područja okruga (5 iz Dimitrovgrada). Posle dve nedelje bez pozitivnih slučajeva, od subote 03.07.2021. registrovano je 9 pozitivnih slučajeva iz Dimitrovgrada.

Danas je poslato 7 uzoraka briseva na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu. U ZZJZ Pirot urađeno je 27 antigenih testova i svi su negativni (testovi za putovanje u inostranstvo).

Na osnovu pristiglih prijava zaraznih bolesti, od početka epidemije na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 5855 osoba: u Pirotu 3399, Dimitrovgradu 788, Babušnici 617, Beloj Palanci 1051. Od početka epidemije do danas registrovana su 254 umrla lica sa područja okruga.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 2 lica (potvrđeni i kontakti).

Juče su  u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljena 33 pregleda, od kojih je 17 prvih i 16 kontrolnih. U Opštoj bolnici Pirot danas nema pacijenata sumnjivih ili  obelelih od Kovid-a 19.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao POVOLJNA.

POTREBNO JE ISKORISTITI POVOLJNU I MIRNU EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU ZA VAKCINACIJU KAKO BI SPREČILI  JOŠ JEDAN EPIDEMIJSKI TALAS.

VAKCINA IMA DOVOLJNO (FAJZER I SINOFARM)

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod zajavno  zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *