ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DNEVNI IZVEŠTAJ ZZJZ PIROT ZA COVID 06.07.2021.g. – PIROTSKI OKRUG

EPIDEMIOLOŠKA  SITUACIJA POVOLJNA

VAKCINIŠIMO SE

 KAKO BI SITUACIJU ODRŽALI POD KONTROLOM

Od početka vakcinacije do 05.07.2021. do kraja dana u okrugu vakcinisano je ukupno 33120 lica, od kojih su 32132 lica primila dve doze vakcine (date su 65252 doze vakcina).

Danas je registrovano JEDNO  POZITIVNO novoobolelo laboratorijski potvrđeno lice sa područja okruga (iz Dimitrovgrada).

Danas su poslata 3 uzorka brisa na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu. U ZZJZ Pirot urađena su 32 antigena testa i svi su negativni ( uglavnom se testovi rade za putovanje u inostranstvo).

Na osnovu pristiglih prijava zaraznih bolesti, od početka epidemije na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 5850 osoba: u Pirotu 3399, Dimitrovgradu 783, Babušnici 617, Beloj Palanci 1051. Od početka epidemije do danas registrovana su 254 umrla lica sa područja okruga.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućneizolacije za 2 lica (potvrđeni i kontakti).

Juče je  u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno  59 pregleda, od kojih je 20 prvih i 39 kontrolnih. U Opštoj bolnici Pirot danas nema pacijenata sumnjivih ili  obelelih od Kovid-a 19.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao POVOLJNA.

POTREBNO JE ISKORISTITI POVOLJNU I MIRNU SITUACIJU ZA VAKCINACIJU KAKO BI SPREČILI  JOŠ JEDAN EPIDEMIJSKI TALAS.

VAKCINA IMA DOVOLJNO (FAJZER I SINOFARM)

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod zajavno  zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *