DIMITROVGRADSKI UČENICI USPEŠNI NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU IZ BUGARSKOG JEZIKA

      U Bosilegradu je juče održano republičko takmičenje iz bugarskog jezika i književnosti, u organizaciji Matice Bugara u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije i Nacionalnog saveta Bugara, a uz učešće ulčenika iz Dimitrovgrada, Bosilegrada, sela Zvonci i sela Božica.

Takmičenje je okupilo učesnike uzrasta ot petog razreda osnovne škole do četvrtog razreda gimnazije. Pravo učešća na republičkom takmičenju ostvarili su svi koji su na međuokružnim takmičenjima osvojili minimum 14 poena. Tako je učešće na republikom takmičenju obezbedilo ukupno 119 učenika – 65 iz osnovnih i 54 iz srednjih škola.

Iz osnovne škole Hristo Botev drugo mesto zauzeli su Jovana Gogov iz petog razreda i Georgina Gogov, učenica osmog razreda, a treće mesto Lara Ivanov i Petra Dimitrov iz petog, i Teodora Stankov i Helena Stojanov iz šestog razreda. Među gimnazijalcima drugo mesto osvojili su Bojan Stančev iz drugog i Tea Mladenov i Jelena Todorov iz četvrtog razreda, a teće mesto – Iva Tošev i Darko Petrov iz četvrtog razreda gimnazije Sveti Kirilo i Metodije.

N.S.

foto: Glas press

One thought on “DIMITROVGRADSKI UČENICI USPEŠNI NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU IZ BUGARSKOG JEZIKA

  • 30/05/2018 at 22:00
    Permalink

    Успешни у веома јаку конкуренцију. Босилеград, Звонци и Божица.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons