ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DIMITROVGRAD UČESTVUJE U PROJEKTU REFORMA LOKALNIH FINANSIJA II

Opština Dimitrovgrad, grad Pirot i opštine u okgrugu učestvuju u projektu Reforma loklanih finansija II. Juče je u skupštinskoj sali grada Pirota ogranizovano potpisivanje memoranduma o razumevanju sa učesnicima projekta sa teritorije Pirotskog orkuga.

RELOF2 je projekat, koji podržava Vlada Švajcerske, a realizuje se od strane Ministarstva privrede,48 gradova i opština, Autonomnе pokrajine   Vojvodina i sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu, kaže Ana Jolović,  direktroka RELOF 2 projekta.

U narednih nekoliko meseci treba da se završi i izrada softvera,  koji za cilj ima da poveže gradove i opštine koji su učesnici projekta, javna preduzeća i Ministarstvo privrede. Softver omogućuje ne samo prikupljanje podataka, već i jednu ozbiljnu analitiku.

Jolović je naglasila da lokalna javna preduzeća imaju 3 važne uloge u lokalnoj samoupravi, te da njihov rad itekako treba da bude kontrolisan.

Potpisivanju Memoranduma o razumevanju sa učesnicima sa teritorije Pirotskog orkuga prisustovala je načelnica odeljenja za finansije Ljiljana Petrov,opštinski revizor Danijela Gligorov, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad Zoran Gerov. Derek Džordž, zamenik direktora Švajcerske kancelarije za saradnju i Dubravka Drakulić, pomoćnica ministra privrede iz Sektora za kontrolu i nadzor u oblasti javnih preduzeća ,obratili su se prisutnima onlajn.

M.M.

foto: Pirot Plus Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *