ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DIMITROVGRAD MEĐU OPŠTINAMA KOJIMA SU ODOBRENA SREDSTVA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST

Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je spisak 67 lokalnih samouprava,  kojima su odobrena sredstva za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, a među njima je i opština Dimitrovgrad.

Ministarstvo energetike izdvojiće za ovu namenu 224 miliona dinara, umesto 54 miliona koliko je prvobitno planirano, dok su lokalne samouprave opredelile još oko 235 miliona dinara. Dodatna sredstva su izdvojena kako bi se finansirali programi u svih 67 opština čije su prijave ocenjene kao uredne.

Na konkurs Ministarstva eneregetike prijavilo se 88 lokalnih samouprava, ali su odbijeni oni koji nisu dostavili kompletnu dokumentaciju ili nisu imali sredstva iz sopstvenih budžeta za učešće u projektu. „Ugovor sa 67 lokalnih samouprava o povećanju energetske efikasnosti biće potpisan u petak u Kraljevu“, najavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Sada predstoji raspisivanje još dva javna poziva, koje će raspisati lokalne samouprave – za izbor firmi koje će izvoditi radove, a kasnije i za građane koji će konkurisati za subvencije.

N.S.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *